YieldGap

2. korak

PAMETNA ANALIZA TAL

Pametno analizo tal omogoča najnovejša tehnologija. Na podlagi satelitske segmentacije vzamemo vzorce zemlje na različnih delih polja in shranimo GPS lokacijo vsakega vzetega vzorca. Vzorce zemlje se analizira, s tem pa pridobimo informacijo o stanju na posameznem segmentu.

  • Mehanizacija omogoča odvzem vzorca na globini od 2 cm do 90 cm (odvisno od kulture)
  • Ustrezen vzorec za analizo 1 segmenta zahteva vsaj 15 vbodov. Mesta odvzema vzorcev morajo biti enakomerno oddaljena.
  • Precizno zabeležene lokacije vseh vzetih vzorcev z natančnostjo do 2 cm omogočajo, da je vsako naslednje vzorčenje izvedeno na isti točki in zato v popolnosti primerljivo s prejšnjimi.

Rezultate analize prejmete v izčrpnem poročilu z vsemi potrebnimi informacijami o stanju vaših tal in trenutni količini posameznih hranil v vsakem segmentu posameznega zemljišča.
Osnovna analiza vsebuje vrednost pH, vsebnost organske snovi (%), ter dostopnost fosforja in kalija (mg/100g tal) na posameznem segmentu za vsako zemljišče. Na željo opravimo tudi razširjeno analizo ostalih mikrohranil in vam predamo fieldmap za uporabo v vaši pametni mehanizaciji.

Na podlagi vsebnosti elementov v tleh lahko prilagodite izbor kulture, ki je najbolj primerna za posamezno njivo in optimalno pognojite.

Kontaktirajte nas za več informacij o tem kako na vaših njivah povečati donos in zmanjšati stroške.